Wat is Team Alzheimer?

Team Alzheimer is een samenwerking tussen Amsterdam UMC en het bedrijfsleven. Het doel van het Team Alzheimer is om kennis en organisatiekracht van toonaangevende Nederlandse organisaties met elkaar te verbinden en zo op een innovatieve manier geld op te halen voor onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam.

Young professionals zetten zich minimaal één jaar in om vanuit hun expertise bij te dragen aan één van de verschillende initiatieven van Team Alzheimer. Young professionals krijgen de gelegenheid om te pionieren, nieuwe initiatieven te starten en verder te brengen. Young professionals kunnen met hun inzet een maatschappelijke bijdrage leveren, zichzelf persoonlijk ontwikkelen, de zichtbaarheid rondom Alzheimer vergroten én zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Alzheimer.

Alzheimercentrum Amsterdam is het diagnostiek- en behandelcentrum voor dementie, met als focus dementie op jonge leeftijd. Inmiddels werken er ruim 120 medewerkers bij ons centrum. Jaarlijks zien we duizenden patiënten uit het hele land. Naast de zorg voor patiënten is een groot deel van onze medewerkers bezig met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Klik hier als je wilt weten welk onderzoeken naar dementie die Alzheimercentrum Amsterdam op dit moment verricht.

Inzetten voor Team Alzheimer?

Zou jij willen helpen bij onze missie? Ga je geen uitdaging uit de weg en wil je jouw steentje bijdrage om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar Alzheimer? Meld je dan nu [hier aan] en wie weet help jij volgend jaar me met die missie van #oepsvergeten of zet jij volgend jaar één van de nieuwe initiatieven op voor Team Alzheimer! Meer weten? Mail jouw vragen dan naar info@oepsvergeten.lyfter.app.