Wat is #oepsvergeten?

#oepsvergeten is een initiatief van Team Alzheimer. Onze missie: Alzheimer en dementie op een toegankelijke manier onder de aandacht brengen om donaties op te halen voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, zodat Alzheimer
niet wordt vergeten!

 

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland. Bovendien kent de ziekte ook de hoogste zorgkosten. Wist je dat Alzheimer op dit moment niet te genezen is? Zolang we de ziekte niet kunnen genezen wordt het aantal mensen met Alzheimer alleen maar groter, en de zorgkosten dus alleen maar hoger. Tijd voor actie dus!

 

Alzheimer is de ergste vorm van vergeten die we kennen. Want wat als iedereen je herkent behalve je eigen moeder? Of als je uiteindelijk niet meer weet wie je zelf bent? Wist je dat er in Nederland ieder uur vijf mensen met dementie bijkomen? Wellicht ben jij wel één van de vijf Nederlanders die dementie krijgt. Of misschien is jouw vader of moeder 1 van de 12.000 mensen met dementie jonger dan 65 jaar?

 

Met #oepsvergeten willen wij Alzheimer en dementie bespreekbaar maken en op een innovatieve manier zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar deze ziekte.

 

Hoe kun jij helpen?

Met jouw donatie zijn we een stap dichterbij om Alzheimer op jonge leeftijd te signaleren en te behandelen. Of beter nog: te voorkomen. Elke tien minuten komt er namelijk een patiënt bij! Jouw donatie komt volledig ten goede aan onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam. Het Alzheimercentrum in Amsterdam behoort tot de top vijf onderzoekscentra ter wereld voor onderzoek naar dementie. Alle onderzoeksactiviteiten zijn gericht op het ontwikkelen van behandelingen op maat voor hersenziekten die dementie veroorzaken. Dus geef voordat je vergeet!

 

Want iedereen vergeet wel eens wat; maar wat als je niet meer weet dat je iets vergeet?

 

Meer weten over #oepsvergeten?

Wil je meer weten over #oepsvergeten of één van de andere initiatieven van Team Alzheimer? Neem dan contact met ons op via info@oepsvergeten.nl. Wij helpen je graag verder!

 

Samenwerken met #oepsvergeten?

Tof dat je mee wilt strijden tegen de verschrikkelijke ziekte Alzheimer. #oepsvergeten is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen en praat dan ook graag verder over de verschillende mogelijkheden. Je kunt ons bereiken via info@oepsvergeten.nl. Wij nemen snel contact met je op!

Wat kunnen we met uw donatie doen?

€1,-: Niet zo veel, maar alle kleine beetjes helpen
€2,50-: Een buisje bloed afnemen en opslaan
€5,-: Eén screeningstest voor het geheugen afnemen
€10,-: Het erfelijk materiaal (DNA) uit het bloed halen
€25,-: Meerdere cognitieve testen afnemen
€50,-: Screening van het erfelijk materiaal op vaak voorkomende varianten (een array)
€100,-: Afname van hersenvloeistof
€250,-: Een MRI-scan van de hersenen, Screening van het erfelijk materiaal op zeldzame erfelijke varianten (sequencing), bepaling van Alzheimereiwitten in hersenvloeistof
€5.000,-: Hersenen van een overleden patiënt kunnen onderzocht worden (hersendonatie)
€62.500,-: Een jonge onderzoeker kan een jaar onderzoek doen
€250.000,-: Een jonge onderzoeker kan een onderzoekstraject afronden (promotietraject van 4 jaar)